15 Temmuz 2013 Pazartesi
Mutfakta İşimize Yarayan Püf Noktalar
Mutfakta uygulayabileceğimiz püf noktalardan bahsedeceğim biraz da. Kendim de uyguladığım bazı yöntemler.
* Puding yaparken...
Puding soğurken üzeri kaymak tutmasın istiyorsanız eğer, sıcakken üzerine toz şeker
serpebilirsiniz.
* Lahanının kötü kokusu...
Çoğumuzun evde pişirirken karşılaştığı bu dumundan kurtulmak için pişirme suyuna elma kabuğu
koymalısınız.
* Kek yaparken...
Kekin çökmemesi için kalıba döktükten sonra 20 dk bekletmekte fayda var.
* Portakal suyu için...
Portakalın suyunun çok çıkmasını istiyorsanız, sıkmadan önce bir süre soğuk suda
bekletebilirsiniz.
* Ispanaklı böarakte...
Ispanakların hamura yapışmaması için yıkadıktan sonra biraz un serpip karıltırabilirsiniz.
* Çobayı kuyulaştırmak için...
Koyulaşmayan çorbaya 1 tatlı kaşığı nişasta ilave edip karıştırabilirsiniz.
Önerilerim devam edecek umarım faydasını görürsünüz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder