25 Ağustos 2013 Pazar

Acılı Ezme Nasıl Yapılır?


   Acılı Ezme ızgaraların yanında en çok tercih edilen bizim de çok sevdiğimiz salatalardan. Özellikle Kebap ile çok iyi gidiyor. Bu lezzeti evlerimizde yapmakta çok kolay.

 


        Malzemeler:                                                         
       * 2 orta boy domates
       * 1-2 biber isterseniz acı ve sivri biber de tercih edebilirsiniz.
       * 1 küçük soğan, isterseniz sarımsak
       * 2 küçük salatalık
       * bir tutam maydanoz
       * 1 yemek kaşığı biber salçası
       * yarım çay bard. zeytin yağı
       * 2 kaşık nar ekşisi
       * tuz, karabiber, pul biber, (isot isteğe bağlı)

                                                                                             
                                                  
   Daha önce tupperware' nin süper şefinin ne muhteşem bir alet olduğundan bahsetmiştim. Onun sayesinde bu salatayı çok kısa bir sürede yapabiliyorsunuz.
    Öncelikle derin bir kaba salçayı ve zeytin yağını ekleyip karıştırıyoruz. Sonra tüm malzemeyi ince ince doğrayıp içine ekliyoruz. Malzemenin çok küçük doğranması bu salatanın özelliği çünkü. Dilerseniz rondoda çekebilirsiniz ben süper şefte çekiyorum.

 
                
                                 Malzemeleri  karıştırıp tuzunu, biberini, ekşisini ekliyoruz.
 


                                                                   Servise hazır.
                                                                    Afiyet olsun...


 Ustasını bilmem ama ben Acılı Ezmeyi böyle yapıyorum çok da güzel oluyor.
Farklı,başka lezzetlerde buluşmak dileğiyle...

 

 

 

2 yorum:

  1. Canım çok iştah açıcı gözüküyor.Eline sağlık inşallah nasip olur tatmak.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler abla, ne zaman istersen yaparım, yeriz beraber...

    YanıtlaSil