16 Temmuz 2013 Salı
Fırında Patatesli Tavuk Tava
Fırında Patatesli Tavuk Tava
Yemek seçeneklerinize ekleyebileceğinizi düşündüğüm bir tarif 'Tavuk Tava' hem çok kolay hem de bir o kadar hızlı pişiyor.
Malzemeler:
20 adet baget
3 büyük patates
4-5 soğan, birkaç diş sarımsak, biraz biber, tuz, karabiber, pul biber.
1 yemek kaşığı domates salçası
(isteğe bağlı domates de dilimleyip koyabilirsiniz biz sulandırmasın diye tercih etmedik.)
Zeytin yağı
Yapımına gelince bagetleri salça, tuz, karabiber, yağ ve pul biberle iyice ovup birazcık içine çekmesi için dinlendiriyoruz.Patates, soğan, sarımsak ve biberleri istediğimiz gibi dilimleyip tepsiye diziyoruz. Sonra bagetleri de diziyoruz. Üstüne biraz yağ gezdirip fırına veriyoruz.
Tepsiye dizilmiş hali, sanırım tepside piştiği için tava deniyor.
Pişmiş hali, nar gibi kızarmış bagetler.
Servis etmek size kalıyor, afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder