15 Temmuz 2013 Pazartesi

Mutfakta İşimize Yarayan Püf Noktalar


Mutfakta uygulayabileceğimiz püf noktalardan bahsedeceğim biraz da. Kendim de uyguladığım bazı yöntemler.


*  Puding yaparken...
    Puding soğurken üzeri kaymak tutmasın istiyorsanız eğer, sıcakken üzerine toz şeker
    serpebilirsiniz.

*  Lahanının kötü kokusu...
    Çoğumuzun evde pişirirken karşılaştığı bu dumundan kurtulmak için pişirme suyuna elma kabuğu
    koymalısınız.

*  Kek yaparken...
    Kekin çökmemesi için kalıba döktükten sonra 20 dk bekletmekte fayda var.

*  Portakal suyu için...
    Portakalın suyunun çok çıkmasını istiyorsanız, sıkmadan önce bir süre soğuk suda
    bekletebilirsiniz.

*  Ispanaklı böarakte...
    Ispanakların hamura yapışmaması için yıkadıktan sonra biraz un serpip karıltırabilirsiniz.

*  Çobayı kuyulaştırmak için...
    Koyulaşmayan çorbaya 1 tatlı kaşığı nişasta ilave edip karıştırabilirsiniz.

Önerilerim devam edecek umarım faydasını görürsünüz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder