27 Eylül 2013 Cuma

Konya Usulü Etli Mantı



Etli Mantı




Malzemeleri
Hamuru için:  1 yumurta                                İç harcı için:   350gr küçük doğranmış kuşbaşı et
                       1 su bardağı su                                                1 orta boy soğan
                       1 kaşık yuz                                                      1 tatlı kaşığı domates- biber salçası
                       sert bir hamur olana kadar un                          tuz, karabiber,nane


Yapımına gelince: İç malzemeyi kavuruyoruz soğuması için bekletiyoruz.



                             
       Hamuru yoğurup sert bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz. Sonra başlıyoruz hamuru merdane ile açmaya.



      Açtığımız hamuru normal mantı boyutlarından epey büyük olarak kare kare kesiyor içine etleri kuyuyoruz.


       Üçgen  (muska) şeklinde kapatıp tuzlu bol suda haşlıyoruz.  Başka bir kapta dometes sosu hazırlıyoruz.
       Sos için: 3 yemek kaşığı domates salçası
                      1 tatlı kaşığı biber salçası
                      kırmızı biber ( tercihe bağlı acı yeme durumuna göre), karabiber

       Sosu kaynatıp süzdüğümüz mantılarımızla karıştırıyoruz. 

   
       İsterseniz sosla karıştırmadan önce yoğur ekleyip sosu üstüne dökebilirsiniz. burada yoğur üzerine dökülüyor alışık olduğumuz mantı tariflerinden farklı olarak. seçim size kalmış artık nasıl yemek isterseniz.



       Yoğurtlu ve yoğurtsuz olarak. Ben bu tarifi çok beğendim ve paylaşmadan edemedim. tadı tek kelimeyle harika...


       Şimdiden afiyet olsun, bol bol yemekli günler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder