18 Haziran 2013 Salı

Çiçek Açan Japon Fenerleri


    Japon Fenerlerinin ayrı bir havası olduğunu düşünürüm hep. Ortama hareketlilik katmanın belki en ucuz yolu.  Evindeki avizeleri yenilemek isteyenlerin aklında bulunsun bu aralar ilgi görüyor, özellikle toplu halde asılanları. Benim bile halen dekor amaçlı kullandığım birkaç Japon Fenrim var. (Bir zamanlar uzun üç lambalı bir koridor için almıştım.)

    Japon Fenerlerini dekorasyonda kullanırken bakın ne güzel süsülemeler yapmışlar ev tasarımlarındaki bu paylaşımı çok beğendim. Yapmayı planladığım tasarılarım arasına girdi bile...


 
 
Resimlerden nasıl yapılacağı anlaşılıyor. Bize lazım olan boyamak için kalem ve yapma çiçekler. Yapma çiçekleri paket halinde alabileceğiniz gibi süs için satılanları da alıp çiçek kısmını kopartarak yapıştırabilirsiniz.
 
 
 
Kaynak:La malédiction du chat en carton


                                    Fiyonklarla süslenmiş bir model çok da basit görünüyor.



                                               
      Derya Baykal'ın Tv programında yapılmış bu fener. Birkaç yapma çiçek veya kartondan da olabilir ve yapıştırıcı. Ortamın havasını değiştirmek bu kadar kolay.
 
 
 
Japon Fenerlerini evin her köşesinde kullanabilirsiniz. Romantik bir süslemeyle yatak odalarında, toplu halde iki üç tanesini bir arada kullanarak yemek odalarında, çeşitlilik katarak çocuk odaraında, mutfaklarda,  yazın en çok kullandığımız balkon ve bahçelerde...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder