21 Haziran 2013 Cuma

Yaşayan Alanlar '' Yaşanılan Alanlar''





Farklı bir başlık oldu.                                                      
Evlerimiz bizi yansıtır da denilebilir.


Aslında daha çok evde yaşanılan alanın enerjisi ve insan üzerindeki etkisinden bahsetmeye çalışacağım. O yüzden böyle bir başlık tercih ettim. Yaşanılan alanlar genellikle en çok kullandığımız oturup kalktığımız, yemek yediğimiz, uzanıp uyukladığımız alanlar. Tıpkı insanlar gibi yaşadığımız alanlarında bir enerjisi olduğunu ve bizi (hatta evimize gelenleri) etkilediğini biliyor musunuz? Kullandığımız eşyalarında, odalarında bir enerjisi var ve sizin onları etkileyişinize göre enerjileri değişiyor.

Nasıl mı?

Yaşanılan yani evde en çok kullanılan alanlar ''Yaşayan Alanlar'' olurken. Çoğunlukla kapalı duran (misafir odaları- salonlar vs.) alanlar yaşanmadığı ya da çok az yaşanmışlık barındırdığı için insan üzerindeki etkileri de farklı oluyor. Yaşayan Alanlara gelen insanlar daha çok keyif alıyor daha güzel sohpetler  ediliyor. Ortamın enerjisi insanı sıkmıyor aksine rahatlatıyor. Çoğumuz fark ederiz yaşayan bir ortamla yaşamayan bir ortamı. Gitiğimiz evlerde oturduğumuz odalar bize yansıtır hem kendini hem ev sahibini. Kendi evimizde bile kullanılmayan odalarda çok az vakit geçirir hemen çıkarız. Misafir odalar vardı önceden hafta bir temizlenen tozu alınan özellikle evin küçük çocuğuna yasak olan odalar. O kadar az girilir ki o odalara yaşanmışlık olmaz eşyalarda. Sadece misafirliğe gelen insanların enerjisi kalır. Onlarada evin sahibini yansıtmadığı için yaşayan bir alan olmaz.

İnsan yaşadığı alana kendi enerjisini yayıyor. Dolayısıyla en çok kullandığınız alanların enerjisi size göre şekilleniyor. Çünkü evlerimiz iç ve dış dünyamızı biz istesek de istemesek de anlatır. Hepimiz yaşadığımız evde görünmeyen izler bırakırız. Hatta taşındıktan ve bütün mobilyalar evden çıkarıldıktan sonra bile o izler evde kalır ve evin bir sonraki sakinlerini etkiler.

Şimdi sizde evinizin her odasını dolaşın ve yaşadığınız mekânlarla aranızdaki bağı keşfedin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder